Anàlisi hipertextual de la crisi dels refugiats

Aquest mes de febrer, l’artista i activista Ai-Weiwei realitzava una instal·lació artística de denúncia davant la crisi humanitària dels refugiats i de la decebedora resposta que està portant a terme la Unió Europea. Però les reaccions davant aquesta situació, tant institucionals com individuals, són diverses i sovint van d’un extrem a un altre: de la denúncia i la solidaritat passem al rebuig i la intolerància.

L’estudi dels hipertextos que tot just comencem ens permetrà realitzar una anàlisi acurada sobre la freqüència d’ús del vocabulari, el vocabulari mateix, establir associacions, i utilitzar d’altres paràmetres que ens ajudaran a copsar empíricament de quina manera es tracta la informació des de blogs de diverses ideologies.

En aquest blog anirem explicant aquest procés d’anàlisi hipertextual que s’inicia amb la recollida d’informació i la posterior utilització de l’eina AntConc.

…………..

Imatge: Instal·lació realitzada per l’artista Ai-Weiwei al Konzerthaus de Berlín

5 comentaris

 1. Pel que he entès, s’ha d’escollir un tema o no sé si més d’un tema per anar treballant amb l’AntConc. La meva idea és continuar amb aquest que he escollit. Gràcies!

  M'agrada

 2. Veig que vas molt avançada, hem de triar nosaltres el tema a analitzar, o és només una prova? De pas em serveix a mi de prova per a treballar amb blogs.

  M'agrada

  1. Suposo que hem de triar nosaltres el tema o temes. He triat aquest perquè el trobo molt interessant, tant per la problemàtica que es planteja com per anar-hi treballant amb l’AntConc. Salutacions!

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s