Comencem a analitzar articles amb l’Antconc: stopwords

Seguint el fil iniciat per analitzar articles que tracten la situació dels refugiats que han hagut de fugir de la guerra als seus països, de la situació a Turquia, a Grècia i del paper de la Unió Europea, començo amb l’article  “Unión Europea, inmigrantes y refugiados“, publicat per F. Morote al diari digital Rebelion.

Tot seguint la Guia rápida de análisis de corpus, de B. Navarro, he carregat l’article des d’un fitxer .txt amb codificació UTF-8. Des de la pestanya Word List apareix la llista de paraules on la freqüència més alta correspon justament a paraules buides de significat. Per evitar-les, he cercat a Internet una llista de stopwords i l’he carregada en un fitxer .txt.  He començat el procés un altre cop i n’he hagut d’afegir unes quantes més (de, al, que…). El resultat ha estat el que es veu a la captura de pantalla, a l’inici d’aquest post.

Continuem…

……………………………………..

Imatge: https://www.eacnur.org/media-gallery/detail/331/1395

Dibujos de la exposición “Un día tuvimos que huir” > Las caras de los niños en las tiendas. Dibujo de Binti Aden Denle, 12 años, refugiado etíope en el campamento de Ifo.”

Un comentari

  1. Consol, observant el resultat que mostres em ve al cap que un bon exercici seria realitzar una primera anàlisi del text abans de llegir-lo, i obtenir una impressió amb la “pissarra neta”. Per exemple, em crida l’atenció que la setena paraula més freqüent sigui “españoles”, amb gairebé la mateixa freqüència que “inmmigrantes”. Diria que pot ser una bona manera d’establir, a priori, uns focus d’interès que podrien quedar amagats durant la lectura per la retòrica dels autors. Gràcies, perquè em penso que m’has suggerit un mètode de treball, ni que sigui indirectament. Fins aviat!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s