Navegant per “Ghost city”

Aquest post pretén explicar el rol de lectoautora que he seguit en la hiperlectura de l’obra Ghost city, que l’autora de net.art Jody Zellen va elaborar l’any 1997. Aquesta narració, com indica J. Campàs a l’enllaç que ens ha proporcionat, és bàsicament hipermèdia i la imatge hi té un paper destacat.

En entrar a la primera pantalla, puc escollir entre dues opcions, a la superior no hi ha res i en la inferior s’obre una pantalla nova amb diversos hiperenllaços: View, phase, end, society… El rol lector es basa en la capacitat d’escollir entre diverses opcions, de manera que es construeix una narració diferent en funció dels enllaços que s’activin. Escollim society i s’obre una altra pantalla titulada Beneath the ruins, on només es pot “clicar” un dels nou quadrats, que no mena enlloc. Això em fa retrocedir i anar clicant d’altres opcions fins arribar a View, on també hi ha diverses opcions. Com si seguís les pistes d’un laberint, vaig a parar a la pantalla meta, i en obrir-la apareixen paraules superposades que no enllacen enlloc. Algunes pantalles adrecen cap al principi de la història i d’altres al final. Hi ha una barreja d’imatges i paraules inconnexes.

La sensació que he tingut és estranya perquè posa de manifest la idea que no existeix una estructura lineal. Les imatges van i vénen. No he pogut accedir a altres elements gràfics però l’experiència ha servit per fer-me una idea del que implica la navegació per una creació hipertextual. Talment com un laberint d’on es gira i es tomba, es retrocedeix i s’avança. Un laberint de carrers, d’imatges i de paraules. Una manera interessant d’apropar-nos a la narrativa hipertextual. En d’altres posts continuarem analitzant altres models i obres.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s