Poesia interactiva

He de dir que descobrir el web de Jörg Piringer m’ha deixat ben fascinada. Aquí es constata la velocitat amb què s’han desenvolupat els programaris des de fa poc més de quinze anys. La poesia interactiva de Jörg Piringer permet descarregar aplicacions des d’altres dispositius a banda del PC oferint possibilitats extraordinàries. Aquí el rol autor-lector adquireix una altra dimensió: alguns dels projectes que l’autor esmenta a la seva pàgina passen pel joc amb lletres i sons, la construcció de màquines acústiques i l’experimentació amb l’alfabet (Konsonant); la poesia codificada i decodificada programant codis talment com a poesia abstracta amb sons generats per ordinador (coded poetry)… etc. Finalment, i sense acabar d’explorar les opcions que ofereix aquesta pàgina web, m‘ha cridat l’atenció el projecte abcdefghij ..., el qual permet controlar i crear partícules de so de manera que les lletres reaccionen a la gravetat i generen ritmes i paisatges sonors.

En aquest video observem com les opcions que ofereix el context multimèdia permeten que el lector no solament pot escollir entre diverses opcions i a partir d’aquí crear una història, sinó que ara els rols autor-lector estan del tot barrejats perquè mitjançant aquesta aplicació es pot construir un poema, una història.  Però la barreja va més enllà: ja no hi trobem la dicotomia pantalla-paper. S’ha fet un altre salt: imatge, so, moviment, tot queda integrat oferint una inimaginable escala de possibilitats on juga la vista, l’oïda i el tacte. Creem i juguem al mateix temps: experimentem.

Us asseguro que em descarrego l’aplicació!

………………………………………………

Imatge: Captura de pantalla del web de Jörg Piringer [digital sound visual interactive poetry etc.], http://joerg.piringer.net/index.php?href=abcdefg/abcdefg.xml&PHPSESSID=48306181ada77925edf26a648fd5c276

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s